00-10


Comments
Postat av: emma

i got the paintings today<3<3<3

thank you! happy new year.xx

2009-12-31 @ 13:51:44
URL: http://sheepskinmagazine.blogspot.com
Postat av: fhhhhh

väldigt bra skrivet! gottnyttår (:

2009-12-31 @ 14:00:41
URL: http://asczd.blogg.se/
Postat av: Karin

8>happyhappyhappynewyear<3

2009-12-31 @ 14:43:58
URL: http://porkoperation.blogspot.com
Postat av: claudia

jag uppskattar estetiken i slöja och burka men jag håller med dig att dess betydelse är kvinnoförtryck och det är ingenting man ska förhärliga.nånting man inte ska glömma dock är att i arabvärlden så säljer haute couture som smör bland rika muslimer så rent kommersiellt så vinner givenchy. att givenchy väljer att ha muslimska referenser är inte heller så konstigt med tanken på att muslim/arabvärlden är ett hett ämne i dagsläget.

2009-12-31 @ 14:46:02
URL: http://istalletformusik.blogg.se/
Postat av: flesh and blood

miriam! GOTT NYTT ÅR! nu fyller vi nyårsafton med bubbel, dans och kääärlek :) puss<3

2009-12-31 @ 16:44:24
URL: http://fleshandblood.webblogg.se/
Postat av: Alma

Skit i symboliken, SYMBOLIK och mode är världens sämsta kombination. Jag tycker att slöjor är jättevackert! Rent ytligt. Jag vet inte om du är religiös över huvud taget, men om du öppnar en Bibel kan du läsa om hur 'vi' (jag är inte kristen, men du förstår hur jag menar) inte är mycket bättre när det kommer till kvinnoförtryck. Slöjan som muslimska kvinnor bär har nog dessutom inte alltid någonting med kvinnoförtryck att göra, många verkar få välja själva.

2010-01-01 @ 15:49:44
URL: http://aperfectguide.se/almah
Postat av: Anonym

förstår inte riktigt din poäng. som alma säger så kan man ju tycka att slöjor är vackert rent ytligt, det betyder inte att man stödjer kvinnoförtrycket (som förövrigt finns på andra platser än i koranen och bland muslimer). jag menar palestinasjalen som var populär bland ungdomar för några år sedan, jag tvivlar på att ens 10% känner till dess innebörd, eller ens bryr sig om det och bara tycker att det är "snyggt". samtidigt så blir jag så förbannad när islam smutskastas som det gör idag. för förtryck och våld förekommer inom alla kulturer (se filippiner som korsfäster sig själva och i övrigt alla diktaturer under vår världshistoria) men har helt enkelt inte uppmärksammats på samma sätt. lika gärna kan man peka på att en kollektion som är punk-inspirerad med kängor och bombarjackor syftar på nazism och är kränkande mot alla semitiska grupper. jag förstår bara inte vår skeva bild över rättigheter. vem som får bli arg och inte.

2010-01-01 @ 16:43:39
Postat av: miriam

Alma- just i hans kollektion var det symboliskt! Nej jag är inte religiös...

Om det inte har med kvinnoförtryck att göra, varför har inte männen slöja för? Vet du ens varför kvinnor bär slöja? De bär slöja för att de inte ska förföra männen (bokstavligen) Håret sägs vara något som kan vara förförande för mannen. Personligen tycker jag det är bullshit, det finns inte så mycket att diskutera kring det här egentligen, varför hålla på och försvara något sådant?

2010-01-01 @ 18:52:25
URL: http://wedgeheel.blogg.se/
Postat av: miriam

anym- jag har ingen lust att ens svara på din kommentar! att du just ursäktat förtryck och våld gör mig spyfärdig! och sluta smit från ämnet och jämföra andra saker som inte har med detta att göra! bara för att man kommenterar detta så tar man alltid upp nazismen! SLUTA MED DET!!

2010-01-01 @ 18:56:09
URL: http://wedgeheel.blogg.se/
Postat av: Anonym

eh? på vilket sätt har jag ursäktat förtryck och våld? jag sa bara att det är så typiskt att man tar upp islam när det finns inom många ANDRA platser och kulturer och att allt inte behöver vara så symboliskt hela tiden. vart i texten står det att det är RÄTT? varför ta upp en sådan sak om du inte är villig att diskutera det? jag försöker bara att vidga perspektivet här. det är klart man tar upp nazismen, det är lika människokränkande!! jag menar att båda förtrycken finns, men du väljer att kommentera en som är influenserad av islam än nazism. herregud.

2010-01-01 @ 19:44:46
Postat av: Li

haha, miriam, man märker verkligen din omognad och okunskap när någon ställer en fråga på det du just har skrivit. ett tips är att inte snacka om saker du inte kan snacka om.

2010-01-01 @ 21:03:50
Postat av: Alma

Tycker, till min besvikelse, mig se vissa tendenser till fanatism hos dig Miriam, när det borde vara det du egentligen ska motarbeta? Oförmågan att förstå människor med andra åsikter. Det är väl kanske det som är största problemet egentligen, att många muslimer verkar ha svårt att ta till sig andra och nya idéer.Jag vet inte hur det fungerar i praktiken, men du verkar av någon anledning besitta mycket kunskap (eller är det bara inrotade vanföreställningar?) om just slöjor, så jag frågar dig: vad händer om kvinnorna inte bär slöja? Blir de våldtagna, slagna av sina män, har männen på något sätt rätt till det då? Är det därför de bär slöja, verkligen?Undrar också var du läst att Givenchy's designer förespråkar bärandet av slöjor i muslimskt syfte?

2010-01-01 @ 22:44:48
URL: http://aperfectguide.se/almah
Postat av: Alma

En annan tanke: kors syns flitigt här i din blogg. Det är ju en kristen symbol, och du uppmanar ju faktiskt folk om att inte koppla ihop mode med religion. Kanske speciellt inte kristendomen, med tanke på deras kvinnosyn?

2010-01-01 @ 23:38:21
URL: http://aperfectguide.se/almah
Postat av: Li

Som ett tillägg till Almas tillägg så blev jämställdheten sämre när kristendomen kom hit.

2010-01-02 @ 00:16:37
Postat av: sascha

"(med tanken på hur deras kvinnosyn är)"

alltså du fattar ju ingenting.....håller med alma om allt hon skrivit.ta inte upp saker du inte förstår dig på/har tillräckligt med kunskap om/vågar stå för.PINSAMT

2010-01-02 @ 13:26:03
Postat av: r

hahaha alltså pleeeease håll dig till att posta snygga bilder.

2010-01-02 @ 14:13:04
Postat av: laura

I'm just gonna write in english since my swedish is really bad (I'm still able to read what you guys have written though)

Many of the women from the islamic world choose to wear veils, burka's etc. Of course there are some who are being forced, but you can't just say that they're all like that! It shows that you have a very immature opinion, one should not talk about subjects that one knows nothing about! It's wrong to say that all muslims are like that, and that we should not draw inspiration from it because it's wrong, and what they're doing is wrong. Honestly, then why post pictures of crosses? What the Christians have done over time has been wrong too, if not worse than the muslims deeds!

Opinions like that make me sick! And it makes me sad that a person would write things like that!

Many of my friends are muslims, and they're not all the same, some girls wear veils, some don't it's up to themselves what they want to wear!Where would fashion be without symbolism or religion? Of course it has some influences!btw. alma, I agree with you!

Postat av: isabelle

tänkte mest påpeka att mode ju till stor del handlar om provokation och nytänkande, så det flesta som modet plockar upp är ju symboler på ett eller annat vis? och så kombinerar man olika stilar, material, färger eller vad det nu är för att hitta ett nytt uttryck. är det fel att bära militärinspirerade kläder då, som dr martens eller militärgrön jacka?sen är jag inte speciellt insatt i islam men slöjan är ju i vissa fall till för att avsexualisera kvinnan. jämför det med nudism - de vill göra precis samma grej. man måste alltid vidga perspektivet. och att visa mode med inslag av slöjor kan väl då lika gärna vara ett budskap i stil med "slöjan är vacker, nu gör vi något nytt av den, vi gör mode av den istället för att låta den vara som en dräkt eller uniform"framför allt vore det roligare miriam, ifall du ville föra en seriös diskussion utan att bli aggressiv, för det är ett intressant ämne.

2010-01-02 @ 20:15:22
URL: http://isabellebervenius.blogspot.com/
Postat av: Hilde

du måste lyssna till andra vuxna människor än din pappa och hans parti-kamrater. du är själv vuxen snart och du kommer möta människor av en annan bakgrund än du själv i arbetslivet osv. kom ut ur din bubbla, Miriam!

2010-01-02 @ 23:01:53
URL: http://avantgardiste.blogspot.com
Postat av: Hilde

Isabelle - jag tror inte att "uniform" är talande för hur de flesta muslimska kvinnors syn på slöjan. jag tror inte heller de flesta skulle uppskatta om den blev "mode" i västvärlden, och jag är helt övertygad om att slöjan och modet går hand i hand för dem.

2010-01-02 @ 23:06:21
URL: http://avantgardiste.blogspot.com
Postat av: isabelle

jomen det är det jag menar; att syftet är att ta bort fördomsbilden som slöja som alltid slöja dvs omöjlig att "variera" eller vara kreativ med, och visa att en slöja inte måste vara negativ. kanske uttryckte mig bakvänt.

2010-01-02 @ 23:17:10
Postat av: aida

hahah usch stackars dig med alla dessa kommentarer. Miriam jag måste säga att jag förstår dig helt och hållet.det är så klart viktigt att veta att alla inte är religiösa, vissa muslimer har på sig brukan trots att de inte vill det men det jag tror att du försöker säga till alla dessa människor är att i stort sett som det som pågår i arabländerna nu med alla muslimer är att männen har makten över kvinnor och de behärskar de mer eller mindre och det har resulterat i burka osv. vilka är de som tvingar att kvinnorna ska ha burka på sig? religiösa män/kvinnor.men sånt är väldigt känsligt att prata om, vilket du kanske har sett när en massa har gett sina åsikter om det men jag tycker att din åsikt är en bra sådan.grym blogg

2010-01-02 @ 23:56:08
Postat av: claudia

tycker det är bra att miriam ialf visar att hon har åsikter och vill analysera mode ur ett djupare perspektiv. sen kan jag förstå både kommentarerna och miriam. det är ett svårt ämne.

2010-01-03 @ 08:14:15
URL: http://istalletformusik.blogg.se/
Postat av: Sigge

Är det här din pappa? :

http://daniel-assai.blogspot.com/

Daniel Assai, suppelant för Sverigedemokraterna?

2010-01-04 @ 02:28:09
Postat av: frida

jag förstår precis vart du vill komma. okej att man tycker slöjor och sånt är fint. men alla kvinnor har ju inte bara dom för finhetens skull, utan för att deras religion tvingar dom till det. och att då göra mode av det kanske vi tycker är nytt och kreativt, men för dom framstår som kränkning kan ju inte vara bra. man behöver ju inte avstå helt från slöjor för man använder ju även det på en del bröllop, men det bör hållas till en viss gräns, och att då skapa en kollektion av det känns ju bara det lite överskattat.och som alla andra säger, det är ett känsligt ämne!

2010-01-04 @ 17:21:29
Postat av: emilia

kollektionen kanske hade sin mening att visa sitt medlidande till kvinnorna som bär slöja!

2010-01-04 @ 17:27:43
Postat av: ...

du är pinsam

2010-01-05 @ 00:01:31
Postat av: sascha

alltså kidsen ovan: SLÖJA HAR INGET MED RELIGION ATT GÖRA!

2010-01-05 @ 10:28:15
Postat av: sascha

.....eller ok. lite mer komplext än så kanske. men är så trött på alla som "skyller" på islam hela tiden.

islamofobin ba hej hej

2010-01-05 @ 17:17:34
Postat av: Li

man märker tydligt att medelåldern och därmed mognaden på alla kommenterare som bara slickar Miriams arsle här inne är typ... 13 år? haha. de verkar precis som Miriam när det gäller detta ämne inte ha en aning om vad det är de snackar om.

2010-01-05 @ 18:38:36
Postat av: ...

Li - Japp, just därför tog hon bort texten i inlägget. hon kan inte försvara sitt "argument". DU ÄR SÅ JÄVLA PINSAM MIRIAM!

2010-01-06 @ 00:35:52
Postat av: Anonym

ni är ju pinsammma som sitter å säger sånt där tillbaks!!!

2010-01-06 @ 22:08:36

Comment here:

Namn:
Save?

E-mail: (publiceras ej)

URL/Blog:

Comment:

RSS 2.0